Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Μεζέδες Ντομάτες λιαστές (Νάουσα)

Ντομάτες λιαστές (Νάουσα)

Οι ντομάτες προετοιμάζονται από το καλοκαίρι, που κάνει ζέστη για το «λιάσιμο» (στέγνωμα) και που είναι και φτηνές. Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, τις αλατίζουμε καλά με μπόλικο χοντρό αλάτι και τις απλώνουμε στον ήλιο, κατά προτίμηση σε καλαμωτή για να στραγγίζουν. Όταν ξεραθούν τις αρμαθιάζουμε και τις κρεμάμε. Για το μαγείρεμα τις βάζουμε από βραδύς στο νερό να ξαρμυρίσουν και την επόμενη τις τηγανίζουμε με λίγο αλεύρι. Όσο πιο αλμυρές είναι, τόσο καλύτερες για το τσίπουρο και για την... οικονομία.

Βρίσκεστε εδώ: Home Μεζέδες Ντομάτες λιαστές (Νάουσα)