Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιστορίες γύρω απ το καζάνι

Μια μοναδική παράσταση

Η ιστορία αυτή αφιερώνεται σ’όλους εκείνους που χωρίς να έχουν κάνει σπουδές, μορφώνονται καθημερινά από τα φαινόμενα που τους περιτριγυρίζουν, τους «φιλόσοφους» της καθημερινής μας ζωής. Ένας τέτοιος  υπήρξε ο κυρ- Βασίλης. Χρόνια καζανιέρης. Η φιλοξενία στο καζάνι του ήταν μια παράσταση, μια καλοστημένη παράσταση. Πρωταγωνιστές αυτός και η γυναίκα του. Θεατές εμείς, μια μικρή συντροφιά που βρεθήκαμε εκεί μια βραδιά, καλεσμένοι ενός φίλου που απόσταζε τα στέμφυλα του.

περισσότερα

Σύζυγος εξ ήμισείας

Η περίοδος  για τις άδειες απόσταξης στην περιοχή μας, ξεκινούσε γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη και τελείωνε τέλος Νοέμβρη ή με την παράταση που είχε γίνει καθεστώς αρχές Δεκέμβρη. Στο διάστημα αυτό, στο Χημείο, που κατά βάση ήταν μια  απόμακρη για τον πολύ κόσμο Υπηρεσία, γινόταν πανηγύρι. Ήταν και για μας μια γιορτή, που μας φόρτωνε βέβαια με πολύ πρόσθετη δουλειά, αλλά και μας απομάκρυνε από το εργαστήριο, μας έφερνε σ’επαφή με τον κόσμο. Κι ένα κόσμο άγνωστο και απρόβλεπτο. Άνθρωποι τραχείς σε εμφάνιση από τη σκληρή δουλειά της γής, αλλά ψυχές καθαρές και αγνές σαν μικρού παιδιού. Οι περισσότεροι μεγάλοι σε ηλικία. 

περισσότερα

Το θαύμα

Το Νοέμβριο του 1979  η περιοχή μας δοκιμάσθηκε από πολύ έντονες βροχοπτώσεις. Υπερχείλισαν τα ποτάμια, πλημμύρισαν τα χωράφια στον κάμπο, ο παλιός βάλτος ξαναθυμήθηκε την καταγωγή του, ακόμη και ο Τριπόταμος ένα μικρός χειμαρροπόταμος που διαπερνά την Βέροια κατέβασε τόσο νερό που στη θέση Μπαρμπούτα σκέπασε μια γέφυρα και παρέσυρε αυτοκίνητα. Ο Νοέμβρης όμως ας μην ξεχνάμε είναι και μήνας αποστάξεων. Όπως  ήταν επόμενο η κακοκαιρία αυτή δυσκόλεψε πολύ τα πράγματα. Οι δρόμοι για τα χωράφια που συνήθως ήταν εγκατεστημένοι οι άμβυκες έγιναν αδιάβατοι, αλλά κι οι αυλές των σπιτιών όπου σε υπόστεγα φύλαγαν τα τσίπουρα είχαν γίνει λίμνες.

περισσότερα

Βρίσκεστε εδώ: Home Ιστορίες γύρω απ το καζάνι